Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σκορδαλιά με πατάτες - Garlic sauce with potatoes




Κάνοντας τις πατάτες πουρέ φτιάχνουμε μια νόστιμη σκορδαλιά!


Υλικά


4 πατάτες μεγάλες
3-6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως την προτίμηση)
1 λεμόνι ο χυμός
1/4 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι κρασιού)

Οδηγίες


Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε λίγο νερό.
Καθαρίζετε τις σκελίδες και τις βάζετε στο multi  (blender) μαζί με το αλάτι και τον μισό χυμό λεμονιού.

Τα πολτοποιείτε αν δεν λειώσει το σκόρδο μην ανησυχείτε.
Συνεχίζετε ρίχνοντας στο multi 1 πατάτα και 3 κουταλιές νερό απο αυτό που έβρασαν οι πατάτες και μια λάδι, πολτοποιείτε αδειάζετε το μίγμα σε μπωλ και ρίχνετε και τις υπόλοιπες πατάτες μία μία με τον ίδιο τρόπο.
Αν στην προτελευταία πατάτα το μίγμα είναι πολύ ρευστό λειώστε την τελευταία μόνο με το λάδι.
Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα λεμόνι ή λάδι.
Αν το μίγμα σας είναι πιο ρευστό απο ότι το θέλατε περιμένετε λίγο να κρυώσει η σκορδαλιά και θα δείτε πως έχει σφίξει.

Αν τη σερβίρετε με τηγανιτό μπακαλιάρο:
Βράζετε ένα κομμάτι απο τον μπακαλιάρο μαζί με τις πατάτες και χρησιμοποιείτε το ζουμί αυτό για να λειώσετε τις πατάτες. Είναι η Κεφαλλονίτικη εκδοχή.
     
     

Μικρές συμβουλές

Προτείνω να έχετε ακόμη μια βρασμένη πατάτα σε περίπτωση που καίει πολύ το σκόρδο σας ή σας γίνει πολύ ρευστή. Προτιμήστε πατάτες σκληρές .Σερβίρετε τέλεια με παντζάρια σαλάτα.