Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ - SEMOLINA WITH SYRUP ORANGE AND CINNAMON



Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμη

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
4 ποτήρια νερό
1 και 1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/ 2 πορτοκάλι

Ξύλινο κουτάλι (για το ανακάτεμα)

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός απο τον χυμό του πορτοκαλιού

Βράζουμε για 5 λεπτά

μετρώντας απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.


Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα (αντικολλητική είναι το καλύτερο) το λάδι


Όταν κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι

και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μπέζ χρώμα (προσοχή καίγεται εύκολα).

Όταν φτάσουμε στο σημείο αυτό ρίχνουμε το σιρόπι με μία κουτάλα

προσοχή γιατί πετάγεται

Μία κάθε φορά και οταν το απορροφάει την επόμενη

Αφού τελειώσει το  σιρόπι ανακατεύουμε  το μίγμα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα,


τότε ρίχνω τον χυμό στίβοντας το πορτοκάλι με το χέρι.


Το βάζω σε φόρμα πιέζοντας με το κουτάλι για να δημιουργηθεί ένα ωραίο ενιαίο σχήμα

και το αναποδογυρίζω σε μία πιατέλα πασπαλίζω με κανέλα και λίγα καρύδια



Και για δωράκι φτιάξτε πιο μικρά



 Μικρές συμβουλές

Μη ψάχνετε στα μαγαζιά για φορμάκι και με ένα κουτάλι μπορείτε να κάνετε ατομικές μπουκιές. Μπορείτε στην τελευταία φάση να προσθέσετε καρύδια και σταφίδες (γίνετε πιο γλυκό) μέσα στην ζύμη.
Είναι πολύ ελαφρύ γλυκάκι και το λάδι του δεν σε καίει στο λαιμό.Τα αρώματα της κανέλας και του πορτοκαλιού μένουν  αξέχαστα μαζί με την γεύση του μελιού.
Δεν μπορείς να φας μόνο ένα!!!!