Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ - BABAS

Υλικά

5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 βανίλια
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

Γέμιση

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια



Οδηγίες
 Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ανακατευτούν καλά.


Γεμίζουμε 12 υποδοχές για muffin
κάθε υποδοχή μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα θα φουσκώσει
 Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσώσουν και να πάρουν χρώμα περίπου 20-25 λεπτά

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε τρυπώντας 3- 4 φορές με μια οδοντογλυφίδα.

Όταν κρυώσουν ανοίγουμε με μαχαίρι το καπάκι  και τα γεμίζουμε με σαντιγύ.
Γαρνίρουμε με ένα κερασάκι.

Μικρές συμβουλές

Σιροπιάστετα μέσα στις φορμίτσες ρίχνοντας το σιρόπι με μια κουτάλα λίγο λίγο