Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ - STRAWBERRY JAM



 Υλικά
2 κιλά φράουλες
1400 γρ. ζάχαρη
χυμό απο 1  λεμόνι
40 γρ. γλυκόζη


Οδηγίες



Αφαιρούμε τα κοτσάνια απο τις φράουλες, τις  πλένουμε  και τις κόβουμε  σε κομματάκια.
Στρώνουμε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις 
εναλλάξ φράουλες με ζάχαρη.
αφήνουμε να μείνουν έτσι 4 ώρες.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσοχή γιατί φουσκώνει και χύνεται.
Λειώνουμε κάποια κομματια απο τη φράουλα με ένα πηρούνι και αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα ρίχνουμε το χυμό και τη γλυκόζη και βράζουμε ακριβώς για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε σε βάζα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο.

 Μικρές συμβουλές
Αν έχει πολύ σιρόπι το σουρώνουμε και μπορούμε να το κρατήσουμε για να συνοδέψουμε τα παγωτά  ή το γιαούρτι μας.