Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ- CAKE OF FASTING WITH STRAWBERRIES

Υλικά

Στερεά

1 + 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4  κουταλιές κακάο
1 βανίλια
3/4  κούπας ζάχαρη

Υγρά

1/2 κούπα ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 κουτί υγρή σόδα (αναψυκτικό)

Γαρνίρισμα

1/2 κιλό φράουλες κομμένες κομματάκια
3 φράουλες ολόκληρες

Σαντιγύ
1 κουτάκι φυτική σαντιγύ το οποίο χτυπάτε με λίγο γάλα σόγιας ή νερό και
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

 Σιρόπι
1/2 κούπα σιρόπι φράουλας
3/4 κούπας νερό χλιαρό
1/4 κούπας κονιάκ

Οδηγίες



Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπώλ

Τα ανακατεύουμε (δεν χρειάζεται μίξερ)
 Προσθέτουμε  το λάδι



και την σόδα



και τα ανακατεύουμε καλά.Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας και ρίχνουμε
το μίγμα μέσα.Ψήνουμε στους 200 C για 30 λεπτά περίπου, ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει

και χωρίζουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε δύο κομμάτια.
Ποτίζουμε με το σιρόπι το ένα παντεσπάνι


Χτυπάμε την σαντιγύ


και στρώνουμε επάνω στο παντεσπάνι


Βάζουμε και τις κομμένες φράουλες .


Τοποθετούμε απο πάνω το δεύτερο παντεσπάνι.


Σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι


και στρώνουμε και την τελευταία σαντιγύ με ένα κουτάλι


Διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες και αν ειναι ή γιορτή του  Πάσχα όπως τώρα βάλτε και κανένα σοκολατάκι παπάκι ή κουνελάκι.Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.


Μικρές συμβουλές

Αν έχετε τα γενέθλιά σας όπως εγώ μέσα στην εβδομάδα της νηστείας ή προσέχετε την χοληστερίνη σας είναι το ιδανικό γλυκό.


Είναι πολύ νόστιμο


δείτε δεν είναι τυχαίο!!!



ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΟΎΜΕΝΑ ΓΕΝΈΘΛΙΑ



γιατί αυτή η μικρή χαρούμενη παρέα μου τραγούδησε το γενέθλιο τραγουδάκι και έσβησε δύο φορές τα κεράκια για μένα!!!



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ - EASTER EGGS ECO


και μερικά Πασχαλινά αυγά απο την συνταγή μου


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!