Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - PANNA COTTA CHOCOLATE




Υλικά


1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 και 1/2 φλυτζάνι γάλα
2 φάκελα ζελατίνης χωρίς γεύση (10 γρ. το ένα)
4 κουταλιές σοκολάτα ροφήματος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου γεμιστά με γεύση σοκολάτα σπασμένα σε κομματάκια
τρούφα για διακόσμηση


Οδηγίες

Στο μισό φλυτζάνι γάλα  βάζουμε την ζελατίνη μέχρι να φουσκώσει (5 λεπτά περίπου)

και μετά την προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα που το ζεσταίνουμε (να μην καίει) ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα με την ζελατίνη.


Ανακατεύουμε.


Μοιράζουμε το μίγμα στη μέση.


Στο ένα μισό βάζουμε τη σοκολάτα ροφήματος  και ανακατεύουμε πάλι.


Το ρίχνουμε σε φόρμα και το παγώνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί 1 ώρα περίπου.

Βγάζουμε απο το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα και το δεύτερο μίγμα


ανακατεμένο με τα σπασμένα μπισκότα.



Παγώνουμε το γλυκό για 4 ώρες.


Ξεφορμάρουμε βουτώντας την φόρμα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.


Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα

και πασπαλίζουμε με τρούφα.





Μικρές συμβουλές

Είναι ένα δροσερό γλυκό για όλο το καλοκαίρι.


Για λιγότερα λιπαρά αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι.Η γεύση βέβαια θα αλλάξει!




Επειδή έχει τα μπισκότα ως βάση μπορεί να χρησιμοποιηθει και σαν τούρτα σε φόρμα χωρίς τρύπα!