Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ KAI ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ - CAKE VANILLA AND CHOCOLATE WITH ICE CREAM



Υλικά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού γάλα
1/2  ποτήρι νερού ελαιόλαδο και 50 γρ.μαργαρίνη
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 κάψουλες βανίλιας
5 αυγά
3 κουταλίες γεμάτες κακάο
3 ποτήρια νερού αλεύρι

Οδηγίες

Χτυπάμε το βούτυρο ,το λάδι, τη ζάχαρη  μαζί ( προσοχή καλύψτε το μπώλ γιατί πιτσιλάει)


και μετά προσθέτουμε τα αυγά


μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες εναλλάξ με το γάλα.



Χωρίζουμε το μίγμα στη μέση και το ένα μέρος το βάζουμε σε κορνέ,

στο άλλο προσθέτουμε το κακάο και βάζουμε και αυτό σε άλλο κορνέ.


Χρησιμοποιώντας μαζί τα κορνέ


ρίχνουμε λωρίδες μίγματος ακανόνιστα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.



Ψήνουμε στους 170 C για 45 -50 λεπτά περίπου πάνω και κάτω αντίσταση.


Βάζοντας τη λάμα απο ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ψήθηκε αρκεί η λάμα να βγαίνει καθαρή.


Όταν κρυώσει το κόβουμε σε λεπτές φέτες


και σερβίρουμε με τον καφέ, το γάλα μας



ή με μπάλες παγωτού βανίλια-σοκολάτα.


Μικρές συμβουλές

Για ακόμη πιό πλούσια γεύση μπορείτε να το καλύψετε και με λειωμένη σοκολάτα.
Το ταψί που χρησιμοποιήσα είναι Νο 30.