Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ - SANTA'S CAKE






Υλικά

250 gr. βούτυρο μαλακό μαργαρίνη ή γάλακτος
8 αυγά
1000 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 ποτηριού κρασιού κονιάκ
500 gr. ζάχαρη
6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 πορτοκάλι με τη φλούδα πολτοποιημένο με λίγο χυμό στο multi
1 κουταλιά σόδα
2 κουταλάκια μπέκιν

γλάσο σοκολάτας (γκανάς)
2 κουταλίες βιτάμ
180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρεμα γάλακτος

σχέδια με κορνέ μιας χρήσης και γλάσο απο τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΑ ΣΠΙΤΆΚΙΑ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

Οδηγίες

Χωρίζετε τους κρόκους απο τα ασπράδια



και χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα την οποία αφήνετε στην άκρη.


Χτυπάτε  στο μίξερ το βούτυρο  καλά να ασπρίσει.


προσθέτετε έναν εναν τους κρόκους


 και μετά την ζάχαρη.


Μέσα στο κονιάκ διαλύετε τη σόδα και ρίχνετε στο μπολ με το βούτυρο.


Προσθέτετε λίγο αλεύρι , ρίχνετε όλα τα πορτοκάλια


και συνεχίζετε με το αλεύρι στο οποίο μέσα έχετε βάλει το μπέκιν.



Ο χυλός είναι πιο πηχτός απο το συνηθισμένο των κέικ σε καμμία περίπτωση δεν είναι σαν ζύμη, αν συμβεί αυτό προσθέτετε λίγο χυμό ακόμη



Τέλος με μιά σπάτουλα και όχι με το μίξερ ανακατεύεται στο μίγμα την μαρέγκα με αργές απαλές κινήσεις που έχουν φορά από κάτω πρός τα πάνω και όχι κυκλικά.


Ρίχνετε το μίγμα στο κέντρο ενός στρογγυλού βουτυρωμένου και αλευρωμένου  ταψιού και ψήνετε στους 175-180 βαθμούς για 1 ώρα και 15λεπτά



(βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ) όταν κλείσει 55 λεπτά ψησίματος τοποθετήτε ένα αλουμινόχαρτο απο πάνω για να μην καεί.


Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει


 και ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα.


Τοποθετείτε το νόμισμα!
Φτιάχνετε το γλάσο όπως εδώ και αφού κρυώσει λίγο για να μην είναι ρευστό το ρίχνετε στο κέντρο του γλυκού και το βοηθάτε με μια σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα.



Όταν αυτό κρυώσει τότε γαρνίρετε με το άσπρο γλάσο.




Καλή επιτυχία
και



 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!